Service

Werkplaats / Kraan Ieder schip heeft regelmatig onderhoud nodig. Hiermee houdt u uw schip in topconditie. Dat is belangrijk voor uw vaarplezier, uw veiligheid en de waarde van uw schip. Laat scheepsonderhoud daarom uitvoeren door Rivéra Nautic.

Kraan Onze kraan kan tot 15 ton tillen en onze opvaart is 1.80 m diep. Als uw jacht zwaarder is dan 15 ton is dat ook geen probleem. Vraag dan naar de mogelijkheden.

Doe Het Zelf Loods Wilt u uw schip zelf onderhouden? Dat kan natuurlijk ook. Bij ons kunt u een DHZ-loods huren om zelf uw boot te onderhouden. Heeft u tijdens uw onderhoudswerkzaamheden vragen? Wij staan altijd voor u klaar om u van advies op maat te voorzien.

PdW Detailing  

De opdrachten van polijsten en in wax zetten laten we uitvoeren door Patrick de Wolf van PdW Detailing, info@pdwdetailing.nl, 06-400 974 16

Wat houdt polijsten precies in?
Polijsten is eigenlijk ultra fijn schuren door middel van een compound.

Stappen van het polijsten. Van grof naar fijn.
Matteren met korrel 1500 tot 4000.
Rotary met wolpad (cutting compound)
Dual action met microvezel pad (cutting compound)
Dual action met harde foam pad (cutting compound)
Dual action met middel harde foam pad (cutting compound)
Dual action met finishing mircovezel pad (finishing polish)
Dual action met zachte foam pad (finishing polish)

Welke stappen worden er gekozen  voor het beste resultaat? 

Afhankelijk van de staat van de boot kiezen wij een of meerdere van de bovenstaande stappen. Is de boot erg verweerd kiezen we vaak voor matteren, Rotary met wol pad en als laatste Dual action met finishing microvezel pad of Dual action met zachte foam pad. Is de boot redelijk zwaar verweerd dan kiezen we de Rotary met wolpad en daarna de Dual action met finishing microvezel pad of zachte foam pad. Is de boot in redelijk nette staat kiezen we vaak voor enkel de Dual action met een cutting compound en mocht het nodig zijn er na nog een keer met de finishing finishing polish. Dit doen we vaak op donkere kleuren omdat je op een donkere kleur een groter glans verschil hebt na fijn polijsten dan op een lichte kleur. Is de boot in goede staat voldoet vaak alleen een finishing polish.

Stappen na het polijsten.
Na het polijsten is het natuurlijk een kwestie van een beschermende laag aanbrengen.
Dit kan zijn een Coating, Sealant of toch de meeste gebruikte en bekende de Wax.
Maar voor we een van deze manieren van beschermen kunnen gaan doen dient de boot eerst ontvet te worden zodat het beter hecht en dus een langere standtijd heeft. Hier onder staan de verschillende bescherm middelen omschreven zodat u een goede keus kunt maken met welke het beste voor u werkt.

Coating: een coating is eigenlijk een hele dunne laag die glashard wordt en extreem water afstotend is. Een coating is wel een stuk duurder dan de andere 2 maar is zijn geld zeker waard. Want heeft het aquafobisch effect van een sealant maar de wetlook van een wax. En de beste standtijd van deze 3.

Sealant: een sealant kun je een beetje vergelijken met een wax maar dan is een sealant synthetisch en een wax maakt gebruik van natuurlijke oliën en waxen. De standtijd van een sealant is daardoor iets langer dan die van een wax. Ook heeft een sealant een beter aquafobisch effect dan een wax. Maar heeft als nadeel dat het een minder mooie glans heeft als de andere 2. De standtij is ongeveer 7 maanden.

Wax: een wax is een natuurlijk beschermingsmiddel die bij de meeste ook wel bekend is, een wax bestaat uit natuurlijke waxen en oliën die in de porien van de lak/gelcoat trekken en hierdoor de lak tijdelijk afsluit. Een wax heeft vaak een iets minder goed aquafobisch effect dan de coating of sealant maar heeft wel een mooiere glans dan de sealant. De standtijd is ongeveer 4 maanden.

 

image00006.jpeg
Reparatie- en onderhoudservice
Prijs is materiaal en uurloon á € 55,-
Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Romp + opbouw in de was zetten
Romp + opbouw polijsten en in de was zetten
Controle gassysteem, inclusief vervangen en afpersen
Servicebeurt buitenboordmotor
Servicebeurt motor: olie verversen, oliefilter + brandstof filter(s) vernieuwen, olie reduktiekast controle/verversen, V-snaar controle/vernieuwen, event. verstuivers afpersen en kleppen stellen
Onderwaterschip Anti-Fouling
Schilderwerkzaamheden
Refit
Inbouw apparatuur.
Voor overige werkzaamheden: vraag naar de mogelijkheden. (alle prijzen zijn inclusief BTW)

 

Kranen Prijzen
Schepen tot 8 mtr. € 111,00
Schepen vanaf 8 mtr. per m. € 14,50
Afspuiten onderwaterschip per m. € 5,00
Milieutoeslag € 42,00

 

Doe Het Zelf Loods Prijzen
Huren van de DHZ loods prijs per m2 per dag €0,65
Milieutoeslag € 42,00
Prijs exclusief kranen en afspuiten en incl. bok-huur.